Kraamtijd

Kennismakingsgesprek

Zodra u zich aangemeld heeft voor kraamzorg, maak ik een afspraak met u voor een geheel vrijblijvend, persoonlijk kennismakingsgesprek.
Dit gesprek vind plaats bij u thuis en heeft als doel een eerste kennismaking.  

Intakegesprek

Rond de 32e week wordt er een intake bij u thuis gepland voor overhandiging van het kraamdossier en bespreken wij hier wat u mag doen op het moment dat de bevalling zich aankondigd. Tevens kunnen wij nog eventuele wensen en bijzonderheden doornemen.

Kraamzorg

De kraamzorgperiode is bedoeld voor controle en herstel van moeder en baby maar ook om te genieten van uw baby en te wennen aan de nieuwe levenssituatie! Tijdens de kraamzorgperiode geef ik instructie en begeleiding bij de verzorging van de baby en de kraamvrouw. In overleg worden huishoudelijke taken overgenomen, net als de verzorging van uw huisdier

Volgens het landelijk indicatie protocol (L.I.P): geeft een kraamvrouw borstvoeding dan heeft zij recht op 49 uur zorg. Bij flesvoeding is dat 45 uur zorg en bij meerlingen 64 uur zorg. Dit kan door omstandigheden en in overleg met de verloskundige worden uitgebreid tot maximaal 80 uur.

De door mij geboden zorg zit in het basispakket van uw zorgverzekeraar, waarbij geld dat u een wettelijk vastgestelde "eigen bijdrage" dient te betalen. De voorwaarden voor kraamzorg kunt u terug vinden in uw zorgpolis. Het is raadzaam eerst contact met mij op te nemen alvorens uw zorgverzekeraar te raadplegen.